Anatolian Puzzle Özellikleri
- Kutudan çıkan kartlardan her oyuncu üçer adet kart çeker ve geriye kalan kartlar ters çevrili olarak üst üste dizilip ortaya yerleştirilir.
- Oyuncuların oyuna başlama sırasını belirlemek amacıyla sayışma yapılır. Oyuna ilk başlayacak oyuncu yerden bir kart çeker ve daha önce çektiği kartların bir parçası mı diye bakar. Parçası değil ise elindeki uyuşmayan kartlardan istediğini ters çevrili olarak ortadaki kartların en altına yerleştirir. Yerden çekilen parça elindeki kartları tamamlayan bir parça ise tamamlanan parçaları yere açar ve oyun sıradaki oyuncuya geçer. Yerdeki kartlar bitinceye kadar oyun devam eder. Oyunun sonunda en çok üçlü set tamamlayan oyuncu oyunu kazanır. Grup halinde oynanabilen bu oyunu aynı zamanda çocuğunuz tek başına kartları birleştirerekte kullanabilir.
- Psikomotor Gelişim :
Kartları ters çevirip dizme ve ilişkili kartları bir araya getirme işlemi sırasında el göz koordinasyonu ve küçük kas motor becerileri gelişir.
- Sosyal - Duygusal Gelişim :
Sırasını bekleme, aldığı görevi tamamlama ve doğru birleştirme işlemini başarı ile yaptığında kendine güven becerileri gelişir.
- Dil Gelişimi :
Karakterlerin özellikleri ile ilgili konuşulduğunda bilmediği kelimeler var ise onları öğrenme ve kullanma fırsatı bulur.
- Bilişsel Gelişim :
İlgili kartları bir araya getirme işlemi sırasında ilişki kurma becerileri gelişir.
Oyundaki karakterlerin özellikleri ile ilgili bilmediği kavramlar varsa onları öğrenir.
- Uyarı: Oyunun yaş grubu, çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak belirlenmiştir. Ancak oyuncağın seçiminde çocuklar arasındaki bireysel farklılıklar göz ardı edilmemelidir. Aynı durum, özel eğitim alanında kullanımı için de geçerlidir.
- Parça Sayısı: 5,4 x 19 cm’lik farklı ölçülerde üçe bölünmüş 60 kart.
- Oyuncu Sayısı: 1-4.
- Yaş Grubu:3 Yaş ve Üzeri.